Шеф-кухар із Пекельної кухні поділився рецептом ніжного Тірамісу до новорічного столу

Ідеальний десерт без кави та сирих яєць.

Навряд чи знайдеться людина, яка б жодного разу не куштувала тирамісу. Ніжний, легкий італійський десерт – чудове завершення будь-якої урочистої події. Він не перевантажує шлунок після щедрого застілля.

А приготувати його можуть навіть кулінари-аматори. Рецептом ніжного тирамісу до новорічного столу поділився Шеф «Пекельної кухні», експерт «На ножах» (Новий канал) Алекс Якутов.


Інгредієнти

• Сир маскарпоне – 500 г
• Цукор – 150 г
• Печиво савоярді – 250 г
• Какао Nesquik – 300 мл
• Какао-порошок або тертий шоколад – 1-2 столові ложки
• Вершки (жирність понад 30%) – 500 г
• Цукрова пудра – 4 ст. л.

Готуємо тирамісу:
1. Спочатку приготуйте крем. У стандартному рецепті йдуть сирі яйця, але в десертах, які не проходять термічної обробки, їх вживати небезпечно. Тому крем приготуємо з маскарпоне, вершків та цукрової пудри. За допомогою вінчика з’єднайте цукрову пудру з сиром та вершками до однорідної маси. Такий крем називається шантільї.
2. Розведіть Nesquik з водою. Занурте по одному разу палички савоярді в какао. Робіть це швидко, бо печиво швидко розмокає.
3. Змочене печиво викладіть на дно форми, вкрийте зверху кремом, розрівнявши його.
4. Знову викладіть печиво та крем. І так до останнього кремового шару, який «закриваємо» какао-порошком або тертим шоколадом.
5. Відправте тирамісу в холодильник на кілька годин, щоб крем остаточно застиг, а десерт став ще смачнішим.

Порада від Шефа Алекса Якутова: «Савоярді можна приготувати самостійно. Для цього візьміть 125 г борошна, 150 г яєчних білків, 125 г цукру, 100 г яєчних жовтків, 1 г солі, цедру апельсина або лимона. З’єднайте жовтки з цедрою, добре перемішайте, але не збивайте. Окремо збийте яєчний білок із сіллю та цукром до дуже щільних піків. По черзі з’єднайте збиті білки з жовтками та борошном за такою схемою: спочатку жовтки, потім трохи борошна, знову жовтки та трохи борошна. Щоразу акуратно перемішуйте лопаткою знизу вгору, щоб не пошкодити бульбашки, що утворилися. Готову масу відправте в кондитерський мішок. Деко застеліть пергаментом. Обережно вичавіть масу з мішка, формуючи печиво. Рясно посипте зверху цукровою пудрою за допомогою сита. Відправте в духовку, розігріту до 180 градусів, на 10-12 хвилин».